Maak Ruimte en laat je mensen shinen

maak ruimte-boek-kopen-juulmartin

Waarom zorgt filmregisseur Martin Koolhoven dat hij zijn acteurs uitdrukkelijk erkent? Waarom zorgt tophockeycoach Ageeth Boomgaardt voor verbinding en chemie? Wat levert het op als jeans leider van militairen hen zover krijgt dat zij hun lief en leed met elkaar delen?

Het antwoord is drie keer hetzelfde: Als deze leiders ruimte weten te maken voor het vervullen van wezenlijke behoeftes van hun mensen dan gaat het lekker lopen.

Met het boek Maak Ruimte leer je aan de hand van ervaringen van bijzondere leiders hoe jij zélf ruimte kunt maken en jouw mensen kunt doen shinen.

In Maak Ruimte en laat je mensen shinen onderzoekt auteur Juul Martin waar een aantal bijzondere en succesvolle leiders van heel divers pluimage van AAN gaan. Hij verkent hoe zij in het werken met hun teams ruimte maken voor wat zijzelf en hun mensen echt nodig hebben en hoe dat bijdraagt aan hun succes.

‘Verdraaid leuk geschreven’

Arno kantelberg
hoofdredacteur Esquire en National geographic NL

Hoe maken deze leiders ruimte voor initiatief, verbinding, autonomie en leren. Voor vertrouwen, delen en erkenning? Om maar een paar cruciale behoeftes van mensen te noemen. Hoe doen zij dat op zo’n manier dat er mooie dingen door lukken? Maak Ruimte beschrijft het praktisch, inspirerend, simpel en inzichtgevend.

Aan de hand van de persoonlijke verhalen van deze leiders ontdek je hoe jij nog meer ruimte kunt maken voor wat er echt nodig is. Zodat jouw mensen gaan shinen en het lekker gaat lopen.

Dit boek zit boordevol extra’s: video, audio, muziek en gratis downloads.

Maak ruimte verschijnt medio mei. Bestel het boek vast onderaan deze pagina

Lees hier al een aantal verhalen.

Of beluister ze hier op Spotify.

Juul Martin

Juul Martin

Juul is psycholoog en coach en is gek op verkennen. In zijn nieuwste boek Maak Ruimte beschrijft hij de dynamiek van het ruimtemaken met humor en stijl. Als spreker neemt hij de hele zaal mee op zelfonderzoek en vertelt hij boeiende verhalen. Hij coacht, adviseert en verbindt leiders die samen willen groeien binnen de ruimtemaakers-community. Zijn Handboek voor Wereldverbeteraars is lovend ontvangen en hij leidt zelf de School voor Wereldverbeteraars.

De leiders uit het boek zijn…

Ageeth Boomgaardt – tophockeycoach | Martin Koolhoven – prijswinnend filmregisseur van o.a. Oorlogswinter en Brimstone | Walter Hamers – bestuurder Talis en museumpark Orientalis | Hans Damen – Generaal buiten dienst Koninklijke Landmacht | Ans Tros, creatief directeur School voor Coaching | Emile van der Staak – beste groentechef van Nederland bij de Nieuwe Winkel | Dick Stegeman – oprichter softwarebedrijf zonder managers ihomer | Roy van Boekel – directeur en mede-oprichter Natuurbegraven Nederland | Arno Kantelberg – hoofdredacteur Esquire en National Geographic Nederland & stijlpastoor des vaderlands | Joke van Lonkhuijzen – Hoekstra, directeur Rode Kruis Nederland | Harrie Timmermans – gemeentesecretaris Heusden & voorzitter supportersvereniging PSV | Eva – een anonieme medewerker van bedrijf X | Elise Vanaudenhove – CEO Bristol | Frans Janssen – commercieel directeur PSV | Peter Braun – clustermanager Pompestichting | Raja Felgata – eigenaar Mr & Mrs Oasis en founder De Community Top 100

De soundtrack van Maak Ruimte

Beluister de officiële soundtrack van het boek op Spotify, samengesteld door een aantal leiders uit het boek. Deze lijst met mooie nummers die de leiders geïnspireerd hebben groeit en groeit naarmate ik meer mensen spreek.

martin koolhoven-maak ruimte-leiders
Juul Martin en Martin Koolhoven (r)

Maak Ruimte kun je nu al bestellen.

Al meer dan honderd mensen tekenden in op het boek Maak Ruimte en laat je mensen shinen. Wat fijn om hun steun en vertrouwen te voelen en dat zij helpen te funden door vooraf te betalen voor het boek. Jij kunt ook al een exemplaar aanvragen. Het kost € 25,- exclusief verzendkosten.

Als je nu intekent krijg jij als een van de funders een gesigneerd exemplaar.