Maak Ruimte en laat je mensen shinen

maak-ruimte-boek-leiderschap

‘Verdraaid leuk geschreven’

Arno Kantelberg, Hoofdredacteur National Geographic NL en Esquire

Van leiden naar ruimte maken

Toen ik ruimtemaakers oprichtte deed ik dat omdat ik aan de ene kant door steeds meer leiders werd gevraagd om hen te helpen te groeien. Hen te helpen hun teams beter te leiden. Ik besloot om leiders bijeen te brengen, zodat ik en zij makkelijker van elkaar konden leren.

In diezelfde periode ben ik op pad gegaan om allerlei leiders uit verschillende werelden ten ontmoeten voor mooie gesprekken. Echt toppers, uit de filmwereld, het leger, het voetbal, de retail. Dat was voor mij zo leerzaam en inspirerend dat ik besloot er een boek van te maken, om nog meer leiders te helpen lekkerder te leiden. En om al die mensen die een manager of directeur hebben die als grote hulp te kunnen zien en voelen.

De kern van wat ik leerde is: het lukt met stralende mensen als zij de ruimte hebben om hun wezenlijke behoeftes te vervullen. Zo veel mogelijk tegelijkertijd. En als leider kun, nee, moet je daarvoor zorgen. En ondertussen ook je eigen behoeftes vervullen natuurlijk.

Wat wij echt nodig hebben? Ruimte voor autonomie, verbinding, creativiteit en leren. Voor vertrouwen, delen, helderheid en erkenning. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Maak ruimte en laat je mensen shinen beschrijft praktisch, inspirerend, simpel en inzichtgevend hoe jij als leider ruimte maakt voor deze en andere wezenlijke behoeftes en wat het je oplevert.

Met prachtige tekeningen van Ronald Jansen.

Dit boek zit boordevol extra’s: audio, video, muziek en gratis downloads. Lees hier al een aantal verhalen van leiders of beluister ze hier. Ontdek de original soundtrack van het boek op Spotify, samengesteld door de leiders uit het boek. Volg hier het blog van Juul.

Bestel het boek in Juuls boekwinkeltje en ontvang een gesigneerd exemplaar.

Recensies